Kimitoöns guider rf.

Kimitoöns guider rf.

Välkommen till Kimitoöns guider rf.

Boka en guide, det lönar sig alltid. Ingen skillnad om din grupp är liten eller stor  – en lokal guide ger alltid mervärde till reseupplevelsen. Vi, Kimitoöns guider känner till resemålen, rutterna   och regionens kultur och historia. Vi gör alltid vårt bästa för att ditt besök på Kimitoöarna blir en härlig upplevelse.
 
Kimitoön är till skillnad av skärgårdens övrigav öar en stor ö; från den nordliga ändan till den sydligaste spetsen är avståndet över 40 kilometer. De långa avstånden och otaliga fascinerande besöksmålen gör att det lönar sig att reservera gott om tid på ön. För den lokala guiden är avstånden och besöksmålen välbekanta, och dessutom känner hen till de bästa caféerna och matställena.
 
Att ta sig fram på besöksmålen är lätt, och området har en väl fungerande turismkarta.
 
Bekanta dig med den oförglömliga Westers trädgård och Sagalunds friluftsmuseum, eller titta in på intressanta gårdsbutiker med fina lokala produkter.
 
Juli -onsdagar och -lördagar myllrar det av folk på och kring torget i Dalsbruks bruksby, då försäljare och besökare samlas. Sommartid finns även otaliga trädgårdar och direktförsäljningspunkter, från vilka fina lokala produkter kan köpas. Också lokala hatverkares spännande produkter finns att köpa. Atmosfären på ön är gästvänlig: här hälsar man ännu på mötande.  Turistinformationen och områdes besöksportal www.VisitKimitoön.fi tipsar om alla de fina sommarevenemang som ordnas.
 
Om du vill resa längre ut i den fina skärgården, så hittas bland de södra Kimitoöarna goda förbindelser till exempelvis Hitis, Rosala, Högsåra och Bengtskär.

Våra auktoriserade guider

Maria Brander

040 7267 149

finska, svenska, rus
maria.brander2@gmail.com

Karlson Eeva

0440 241 251
finska
eevakarlson@gmail.com

Launokorpi Kaisa

040 5417 033
finska
kaisa@launokorpi.com

Ulla-Britt Mattsson

040 7585 428
sv, fi, ty, eng
mattssonub@gmail.com

Calle Storm

050 3638 751
svenska, finska
calle.storm@pp.inet.fi