Kimitoöns guider rf.

Kimitoöns guider rf.

Skärgårdskryssningar 2022

Kryssningar 2022, start från Dalsbruk

OBS. Kryssningarna genomföres endast med ett deltagarantal på minst 10 pers. Om en kryssning annulleras anmäler vi till deltagarna dagen före kryssningen

 

Tag gärna kontakt för vårt erbjudande av våra olika kryssningar.
Anmälning till kryssningar per telefon eller via e-post.
Niklas Löfberg
t.044-2573 941
niklas@meriliikenne.fi

Dalsbruks Sjötrafik gör även charterkryssningar med sina andra två båtar. M/s Ocean och M/s Gustland, vid intresse kontakta Niklas.

 


 

Lilla skärgårdsrutten (1,5 h)  27€/person

Under resans gång upplever vi nuvarande och tidigare bebyggelser på de närmaste öarna. En härlig skärgårdsmiljö med sina historier, historik och anekdoter. Denna del av skärgården var vid 1900-talet ett fungerande skärgårdssamhälle med fiskare, handelsmän, bonde seglatser, arbetare på bruket och det fanns även en gruva som levererade gatsten till olika städer i Finland och Europa.
Allt detta får ni er berättat av vår lokalguide under det att vi kryssar fram i maklig takt. Guidningen sker vid behov på båda inhemska språken.

 

Båten m/s Alva startar kl. 13:00 från Dalsbruks hamn, invid gästhamnen och är tillbaka kl. 14:30

 


 

Skärgårsrutten (5,5 h)  70€/person inklusive lunch

Vi sträcker oss längre ut i Finlands vackra skärgård, ut på Gullkronan. Vi upplever bl.a. ryska garnisoner, krögarhålet med krog från vikingatiden och Jungfrusund med jättegrytan. Vi får lyssna  på berättelser om svenska och ryska tiden, Högsåras och Hamnholmens historia, Sandskärs betydelse och Sandöns fenomen. Vår lunch, äkta Brunskärs fisksoppa, äter vi på Söderlångviks gård i Cafe Vivan för att sedan i lugn takt återvända med fina skärgårdsvyer till avgångshamnen Dalsbruk.
Ni får er en blandning av fakta och historier från vikingatiden till nutid under denna färd.

Guidningen sker vid behov på båda inhemska språken.

 

Båten m/s Alva avgår från hamnen i Dalsbruk, invid gästhamnen, kl. 9:00 (lör kl. 10:00) och är tillbaka kl. 14:30 (lör kl. 15:30)

 

Välkommen även du !

Kryssningsdatum 2022

Lilla skärgårdsrutten

ONSDAGAR

Skärgårdsrutten

FREDAGAR

LÖRDAGAR